Фирмата, която строи лот 4 на автомагистрала "Струма", е внесла сигнал до прокуратурата, до Агенция "Пътна инфраструктура" и до областния управител на Благоевград, предаде БНР. Недоволството им е насочено срещу кмета на Сандански Андон Тотев за самоуправство и възпрепятстване работата на обекта.

Според директора на фирмата Методи Бачев, от две седмици кметът на Сандански не допуска специализираната техника да преминава по междуселските пътища, за да изгради подходите към автомагистралата. Фирмата щяла да ремонтира и да разшири трасетата за своя сметка.

"Става въпрос за не повече от три-четири километра, които ние започнахме да ремонтираме за наша сметка. Кметът на Сандански не ни осигури достъп. Постави патрулни коли на полицията там и не ни даваше достъп да стигнем до тези пътища, с основанието, че ще разрушим общинската пътна мрежа, която в момента, точно в тези участъци е в окаяно състояние", пише строителят.

Кметът на Сандански Андон Тотев категорично отхвърли обвинението, че възпрепятства работата по автомагистралата: "Това е гнусна лъжа. Никакво възпрепятстване не е имало. На господин Бачев не съм му видял очите, той не е бил на обекта, защото колите му не са спрени", каза градоначалникът.

Тотев допълни, че тежката строителна техника преминава не само по междуселските пътища, но и през улиците на село Левуново, което предизвикало сериозно недоволство сред местното население. "Населението на селото беше готово да прави жива верига. На никакъв вид път не правят ремонт", категоричен е кметът.

Началникът на полицейското управление потвърди, че към днешна дата няма възпрепятстване на преминаването на техника и товарни автомобили по уточнения обходен маршрут между селата Левуново и Делчево.