Членове на СДС от различни организации в страната подадоха заявленията си за напускане на партията в синята централа, съобщава БНТ.

Сред дошлите в синята централа днес бяха кметът на Свищов Станислав Благов и членове на закритата младежка организация. Те оставиха членските си карти и заявленията за напускане на радиатор в коридора на синята централа.

Досегашните членове на СДС са недоволни от изключването на тримата депутати Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров, и от случващото се в партията при управлението на сегашното ръководство, начело с Емил Кабаиванов.

Вчера оставка подаде и Емануил Йорданов.

В изпратено до медиите писмо вчера зам.-председателят на Младежкото СДС Емил Йорданов съобщи, че кметът на Свищов Станислав Благов си тръгва огорчен от СДС и днес ще връчи публично своето заявление за напускане на Раковска 134. Членовете на МСДС (Ликвидирано) ще го подкрепят явно, открито и масово в това му действие и също ще депозират своите заявления, посочват от МСДС.

Очаква се да ги последват и още членове на СДС.

В същото време обаче от централата на СДС обявиха, че има 3 298 новопостъпили членове в синята партия срещу 56 напуснали.

С това към 6 декември 2012 година - ден преди 23-ата годишнина от създаването на СДС, броят на членовете на партията се е увеличил до 15 576, което показва ръст от 21 процента.

От Раковски 134 коментират, че броят на подалите заявление за членство в СДС започнал да расте след решението на НС за излизане от Синята коалиция, взето през месец май, и се увеличава лавинообразно след опитите за създаване на фракции в СДС и бойкота на кандидатурата на президента Петър Стоянов за конституционен съдия, организиран от народните представители на СДС.