Най-вероятно кандидатурата на Константин Папазов ще отпадне като вариант за ДСБ.
Това стана ясно след срещата между лидерите на ДСБ Иван Костов и на СДС Пламен Юруков.

Папазов не ни е потърсил за разговори, но за момента кандудатурата му отпада, тъй като Юруков категорично е заявил, че Папапазов не може да бъде кандидатура и на СДС, обяви Костов.

Трябваше да мине един месец, за да можем да се срещнем със СДС и да говорим за обща кандидатура за кмет на София, посочи още лидерът на тъмносините и уточни, че двамата са разговаряли за евентуалната кандидатура на бившия социален министър Иван Нейков.

Според Костов той има и плюсове, и минуси, но лидерът на ДСБ уточни, че всичко ще стане ясно на 2 септември, когато е форумът на Софийската организация на ДСБ.

По думите на Костов, ако има обща кандидатура със СДС, то това означава, че ще има и обща листа за общинските съветници.

Условието обаче на ДСБ е в тази листа да не фигурират досегашни общински съветници, които са доказали, че работят за ГЕРБ, а не за СДС.

Костов не пожела да каже и колко са десните предложения като варианти за кандидат-кмет за София, но уточни, че са достатъчни.

Бившият премиер коментира поведението на Бойко Борисов, като заяви, че той непрекъснато прави гафове, което показва, че не ориентира добре в политическа среда и не умее да води политически дебат.
Така той мотивира това, че не притеснява от разговорите между СДС и ГЕРБ.

Двамата сини лидери коментираха поотделно състоялата се среща, като Юруков бе лаконичен, че до няколко дни ще е ясна общата кандидатура за София.

Той припомни, че вотът е мажоритарен и затова е убеден, че общата кандидатура на СДС и ДСБ ще е печеливша.
Това показват и проучванията, заяви Юруков.

Той бе категоричен, че разговорите с ГЕРБ са приключили, след като СДС не са получили отговор на писмото с условията си.

Припомняме, по-рано днес Юруков обвини ГЕРБ в компроматна кампания срещу СДС и заяви, че кандидатите им не се нуждаят от подкрепата на Борисов, тъй като те са настоящи успешни кметове.