"Движение България на гражданите" очаква прокуратурата да продължи разследването на безконтролното, хаотично и незаконно използване на СРС по време на мандата на господата Борисов и Цветанов. Те настояват да бъде разследвана и възможността незаконното използване на СРС да е било с користна цел, в това число и за набавяне на имотна облага.

"Движение България на гражданите" се обръща към всички български граждани, които имат информация за незаконно използване на СРС спрямо тях или техни близки да сигнализират правозащитните органи, се казва в съобщение до медиите.

Ако във връзка с това те се нуждаят от специализирана правна помощ, в това число за оформяне на техните сигнали или за препредаването им до компетентните органи, експертите на Движението са на тяхно разположение във всички офиси в страната.

От партията на Кунева призовават президента Росен Плевнелиев да заеме ясна позиция по изнесените от прокуратурата данни и да изпълни своите конституционни задължения, като незабавно освободи министъра на вътрешните работи в служебното правителство, като го замени с експерт от гражданския сектор с безспорен авторитет в обществото, и който не е от обкръжението на господата Борисов и Цветанов.

Надяваме се, че тези средства не са били използвани по отношение на посолства или при посещение на държавни и правителствени ръководители, министри и други делегации и не е била застрашена сигурността на информацията, която получаваме по линия на нашите партньори от ЕС и НАТО, посочват от „България на гражданите".