На извънредно заседание депутатите гласуват изборното законодателство.

Становището на временна комисия предлага депутатите да приемат на първо четене предложенията на Яни Янев, на Мая Манолова и група народни представители, и предложението на Христо Бисеров.

Основните идеи, подкрепени от комисията за избор на народни представители, са да отпадне денят за размисъл, да бъде съкратена предизборната кампания, да се гласува на гише.

Други предложения касаят известни промени при съставянето на избирателните писъци и въвеждане на смесена избирателна система.

Останалите 9 предложения за промени в избора на народни представители, комисията предлага да не бъдат гласувани на първо четене.

Освен това, в доклада на комисията, представена от нейния председател Ангел Найденов се посочва да не се приемат и законопроектите за електронно гласуване на Асен Агов и Иван Костов, както и този на Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Йордан Бакалов.

Според вносителите на законопроектите за електронното гласуване, разходите за този тип гласуване са еднократни.
Електронно гласуване се предлага при избор на президент, Народно събрание, евродепутати и при референдум.

Двата законопроекта са сходни. Основната идея е към ЦИК да се създаде интерактивен сайт, на който избирателите могат да гласуват дистанционно.

В доклада си Найденов изтъкна, че от НДСВ са склонни да подкрепят идеята ако закона влезе в сила от 1 януари 2010 година, тъй като има още доста неща, които трябва да се обмислят.