В публикация в своя профил във „Фейсбук" легендарният холивудски режисьор Оливър Стоун призова да не се приемат на сляпо информациите в американските средства за масова информация, обвиняващи Русия, че е замесена в катастрофата на пътническия самолет на „Малайзия еърлайнс".

Стоун подчертава необходимостта за запознаване с алтернативните гледни точки на някои журналисти, които, по думите му, разследват обстоятелствата около разбиването на боинга по-дълбоко, отколкото го прави четвъртата власт.

"След масивната атака от страна на американските медии е хубаво да се запознаете и с написаното от двама честни журналисти", пише режисьорът, цитиран от РИА "Новости".

Той дава за пример журналистите Робърт Пери, известен независим разследващ американски журналист, който преди дни обяви, че самолетът е бил свален от украинската армия и САЩ знаели за това, и Пепе Ескобар, бразилски журналист.

Според тях американското правителство умишлено изкривява потока на информация, налагайки официалната позиция на Вашингтон, без да има никакви доказателства за това.