Студентката Борислава Латинова, която се оплака преди дни от нерегламентиран и вулгарен обиск от страна на служителка на реда е регистрирана в масивите на МВР и има административни наказания за кражба.

Това обяви самата полицайка Нели Върбанова на брифинг в Четвърто РПУ. Върбанова обясни, че нищо от разказа на студентката не съответства със случилото се във въпросната нощ, тъй като в действителност обиск дори не е имало.

По думите й тя е помолила Борислава да излезе от колата и е проверила единствено чантата и якето й, като през цялото време момичето е съдействало и не е изказало никакви протести.

Цялата случка е продължила не повече от 5-6 минути, след което Борислава е отведена в РУП, за да подпише показания за трите момчета, с които е пътувала в автомобила. Това се е наложило, тъй като след проверката, провокирана от умишленото убийство в столицата предишната вечер, се оказало, че тримата спътници на Борислава също са регистрирани с престъпна дейност - от кражба на автомобили до притежание на наркотици.

В самата Борислава не е имало нищо опасно като забранени или подозрителни вещества, такива не са намерени и у спътниците й. Полицайката увери, че Борислава е била спокойна и адекватна по време на проверката, като не само че не е събличана гола, но не е и докосвана.

Върбанова не е забелязала и никакви минувачи и коли, тъй като е било 03:00 часа през нощта.

Припомняме, че по твърдение на Борислава, от преминаващите коли са й подвиквали и снимали съблечена, като след това са я изнудвали за снимките.

„Нямам обяснение за нейните твърдения или мотиви", коментира Върбанова. Тя се оплака, че случаят й е донесъл много негативни емоции и напрежение, тъй като не била готова за такъв тип известност. Тя потвърди, че е минала на полиграф по собствено желание, който е потвърдил истинността на твърденията й, и счита за редно 20-годишното момиче да направи същото.

Потвърдено е също и че има записи от камери в района, в който е протекла проверката, като те ще бъдат прегледани в хода на проверката от страна на Софийска районна прокуратура.

Запитана дали ще заведе дело за клевета, Върбанова отвърна лаконично - Обърнете се към адвоката ми.