Като бенефициент по Проект „Повишаване на квалификацията на служителите в Агенция за социално подпомагане", договор № А 13-22-23 / 22.04.2014 г., осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, Агенцията за социално подпомагане успешно приключи първата част от Дейност 2 - Специализирани обучения, насочена към повишаване квалификацията на служителите.

В рамките на дейността през месец март 2015 г. 22 служители, заемащи експертни длъжности от звената по „Информационно обслужване" преминаха 4 обучения за работа със специализирани софтуерни продукти:

· Курс на обучение Windows Exchange 2010

· Курс на обучение Windows Server 2012

· Курс на обучение Администриране на storage servers HP и IBM

  • Курс на обучение Специализирано обучение по виртуализация

Изпълнението на дейността допринесе за повишаване на знанията и уменията на служителите за работа със специализиран софтуер. Всички участници получиха сертификати за успешно завършен курс.

Проведените обучения постигнаха една от основните цели на проекта: да се повишат квалификацията и капацитета на ИТ експертите, участващи в поддържането, развитието и управлението на комуникационната, хардуерната и технологична инфраструктура на АСП.

През месец март и април в гр. София и гр. Хасково 60 социални работници от териториалните структури на АСП са включени в обучение по английски език. Обучението цели да повиши комуникативните умения и чуждоезиковите познания на служителите пряко ангажирани в работа с чужденци, на фона на увеличаващата са бежанска вълна.