Благоевградският окръжен съд остави днес в ареста граничният полицай Кирил Малинов, обвинен за трафик на наркотици и помощникът му Симеон Попов, предаде „Е-79".

28-годишният граничен полицай заяви в съдебната зала, че съжалява за стореното и иска от съда по- лека мярка за неотклонение.

В съдебната зала прокурор Коемджиев заяви, че Попов е познат като наркоразпостранител в южния град, а на Малинов е било гласувано доверие от държавата, което той не е успял да оправдае. Според държавното обвинение Попов е държал наркотика с цел разпространение, като е бил умишлено склонен от граничния полицай Малинов.

В залата стана ясно, че Малинов има няколко дисциплинарни наказания. Според прокуратурата в работата си Малинов може да е създал контакти, които да му помогнат за укриване и напускане на страната.

Защитникът на Малинов адвокат Гунчев заяви, че няма доказателства, които да доказват вината на довереника му. „Не че ги оправдавам, но не са убили човек, дете неща, които нямат връщане", каза в залата адвокатът.

Решението на Окръжния съд в Благоевград може да се обжалва в три дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Припомняме, че двамата бяха заловени тази нощ в Петрич, по време на полицейската акция „Посредник". Кирил Малинов е арестуван в момент на сключване на сделка за продажба на наркотично вещество.

Служителите на Окръжна прокуратура - Благоевград са открили около 1 килограм и 100 грама канабис, подготвен за продажба.