От централата на McLaren Automotive оповестиха първите официални подробности и разпространиха първите снимки на изцяло новия си суперспортен модел McLaren MP4-12C, предаде Автопрес 2001.

Автомобилът е първият в света, който е разработен по технологията Carbon MonoCell, взета назаем от болидите във Формула и обещаваща изключително високо ниво на сигурност, лекота на конструкцията и ефективност.

Двуместният суперспортен McLaren MP4-12C е оборудван с уникален за марката M838T 3.8 литров, V- образен, осемцилиндров задвижващ агрегат, генериращ максимална мощност от около 600 конски сили и максимален въртящ момент от 600 Нм.

Оптизирината аеродинамика, динамичният задвижващ агрегат и революционното окачване на McLaren MP4-12C са комбинирани с климатична инсталация, с бутони за управление във всяка една от вратите, мултифункционален Active Dynamics Panel в средната конзола- чрез него се извършва стартирането/гасенето на двигателя, активират се системите за динамично подпомагане на управлението, включва се специален режим Winter, както и програмата launch control за оптимално стартиране от място, и др.