Около час продължи символичният протест пред украинското посолство, организиран от КТ „Подкрепа" и КНСБ.

Какво каза украинският посланик на брифинг в София:
Украйна прекрасно разбира, че трябва да се премине към пазарни цени и е готова за повишаване на цените.
                      Още...

С плакати „Спрете газомора" протестиращите, които в по-голямятя си част бях организирани с кремиковски рейсове, изказваха възмущението си против преустановените газови доставки.

Тренчев обвини управляващите, че макар и косвено, са виновни за ситуцията.

„България трябва да действа адекватно. Не бива една държава да лежи на един доставчик", каза той. По думите му трябва да се мисли преди да се унищожават енергийните източници на България.

От своя страна зам.-председателят на търговско-икономическата комисия в украинското посолство Георги Алавацки зайви „Прекрасно разбираме ситуацията, в която е изпаднала България и българския народ, положението на украинския народ е същото".

Алавацки предаде на д-р Тренчев прессъобщението на извънредния и пълномощен посланик на Украйна у нас Виктор Калник, а също и становището на президента на Украйна по кризата с газа.

Очаква се следващите протести да бъдат организирани пред руското посолство и Министерския съвет, обяви официално Константин Тренчев.

Към събралите се хора, които наброяваха 50-ина души, се бяха присъединили и жители от кв. „Овча купел", живеещи в близост до посолството.