От държавното обвинение изчакват резултатите от пълната данъчна ревизия на Цветан Цветанов, за да преценят как да действат занапред.
Главният прокурор Цацаров отказа да коментира какви са новите данни за имотите на бившия шеф на МВР, защото са от изключително значение за разследването.

На данъчните не е възложена проверка, не е възложено изготвянето на доклад, а пълна данъчна ревизия с всички процесуални последици.
Има разлика, защото преди е била възложена проверка, завършила с доклад тип справка, подписана от данъчни служители. В конкретния случай на ръководителя на НАП е възложена пълна данъчна ревизия, която ще покаже оттук нататък как ще действа прокуратурата, уточни Цацаров.

Главният прокурор беше лаконичен в коментарите си за възобновеното дело по случая „Горна Оряховица". Вчера стана ясно, че Върховната касационна прокуратура е отменила постановлението за отказ за образуване на досъдебно производство.

Става дума за публичното четене от парламентарната трибуна на информация, събрана със СРС, което устрои на 3 декември 2010 г. бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. На базата на подслушани разговори между лекари в болницата на Горна Оряховица, министър Цветанов обвини медиците, че умишлено са оставили да умре жизнеспособно новородено.

Много преди да се окаже, че лекарите не са извършили престъпление, прокуратурата бе сезирана със сигнал за извършено престъпление от министър Цветанов по чл. 145а от Наказателния кодекс - използване на СРС не за целите, за които е събрана.

Делото е възобновено, защото така е преценил прокурорът. Преценил е, че се налага допълнителна проверка. Не съм го възобновил аз, заяви Цацаров преди началото на днешното заседание на ВСС.
Той увери, че когато прокуратурата има да съобщи нещо по този въпрос, ще го каже с конкретни факти.