Новите отломки, намерени на остров Реюнион, не са от изчезналия самолет от полет  MH370 на малайзийските авиолинии, предадоха информационните агенции.

Припомняме, по-рано местната полиция съобщи, че южно от град Сен Дени е намерен обект, който би могъл да е врата от издирвания самолет.  Съобщаваше се също, че върху предполагаемата врата има чуждоезични надписи.

По-късно директорът на малайзийското  Управление за гражданска авиация  Ажарудин Абдул Рахман, който е и ръководител на екипа във Франция, извършил изследването на намерения обект, заяви, че става дума за обикновена стълба.

„Четох в много медии, че това е част от врата. Но проверих това чрез специалисти от Управлението за гражданска авиация и чрез хора, намиращи се на място, на остров Реюнион. Това е обикновена стълба." - коментира Ажарудин Абдул Рахман пред „Асошиейтед прес".

За разлика от днешната находка, намереният по-рано двуметров  фрагмент действително е флаперон от „Боинг" 777 - същия модел като MH370 на Malaysian Airlines, който изчезна през март 2014 г.

Тя беше изпратена за експертиза във френския град Тулуза, в лаборатория на минстирството на отбраната на Франция.  
Компанията Boeing от своя страна изпрати своя група експерти, които да помогнат при експертизата.

Малайзия отправи молба към жителите на островите в Индийския океан, разположени в близост до остров Реюнион, да проявят засилена бдителност   по отношение на обекти, които биха могли да се окажат отломки от  изчезналия MH370.

Министърът на транспорта на Малайзия заяви, че би искал да се разшири районът на издирването на останки от самолета, като се включи и акваторията около Реюнион.

По-късно той съобщи, че са събрани още отломки от остров Реюнион. Специалисти работят, за да установят дали са от изчезналия малайзийски самолет.