Кметът на Павел баня Станимир Радевски и концесионерът на плажа в града Теньо Паунов са арестувани.
Двамата са задържани вчера от служители на сектор БОБ - Стара Загора и СПС - Стара Загора под ръководството на окръжна прокуратура, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Стара Загора.

В периода от 02.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице кметът е превишил правата си е прехвърлил пет урегулирани поземлени имота (УПИ) на Паунов, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в гр. Павел Баня. Самият Паунов е съпруг на заместник-кмета на курортното градче Милена Паунова, съобщава БГНЕС. От пресцентъра на МВР съобщиха, че той е криминално проявен за незаконно ползване на минерална вода. Паунов е изпълнявал ролята на подбудител и помагач при извършване на престълението, сочи разследването.

С тези действия Общината е ощетена с 803 800 лв.
По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 282, ал.2 вр. ал. 1 от НК (За превишаване на властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това са настъпили значителни последици или е извършено от лице, което заема отговорно служебно положение, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години - бел.ред.).

На двамата е повдигнато обвинение. Работата по случая продължава.

По време на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора комисар Алекси Алексиев съобщи, че Станимир Радевски ще остане в ареста 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери по член 282 от Наказателния кодекс.

Срещу Теньо Паунов е повдигнато същото обвинение в качеството му на съучастник, допълни комисар Алексиев.