И ВМРО се обяви против гей парада в София. Патриотите категорично не приемат натрапване на демонстрации на каквото и да било различие.

„Смятаме, че такива демонстрации са напълно излишни. Смятаме, че дразнят обществото излишно, демонстрират различие и натрапват на останалите да приемат, едва ли не да аплодират подобни различия", коментира пред news.bg зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки.

Традиционно няколко дни, дори и седмици преди парада, той влиза в словесни битки с различни свои опоненти по темата „За или Против гей демонстрациите." На миналогодишното цветно шествие „фенове" на войвода разпънаха плакат с надпис „Джамбазки е секси".

"Изобщо гей закачките на някакви странни момченца и момиченца не ме притесняват и не ме интересуват", категоричен е той.

„Ние нямаме абсолютно нищо против всеки да прави вкъщи каквото си иска, без да пречи на останалите. След като подобно поведение очевидно пречи на голямото мнозинство на българските граждани не виждаме къде е нуждата и къде е ценността това поведение да бъде обект на такова огромно внимание и на говорене на месеци наред", недоумява още Джамбазки.

Той изтъкна и че този парад е огромен харч за държавата, „защото столичната полиция привлича полицейски сили едва ли не от Куала Лумпур, за да ги опазят местните демонстранти на еднополовите си отношения."

По думите му, демонстрацията на подобни отношения е излишна, ненужна, нежелателна: „Подобни отношения не водят до нищо, в крайна сметка природата има своя естествен ход, който е предопределил човешката раса да се развива и да се преражда от брак между мъж и жена."

Притеснителни за националистите се оказват и политически искания на „тези хора" за промени в семейния кодекс.

Ние сме против да имат равни права в брака, тъй като следващата стъпка ще бъде да имат права да осиновяват деца. "За нас това противоречи на семейната традиция, на семейните ценности, на българския дух", коментира още заместникът на Красимир Каракачанов.

И все пак подобни отношения са легализирани в други страни. В тази връзка Джамбазки признава: „Има го в други държави, които не са пример за нищо. Те са пример за упадък на нравите и разпад на обществото. Може да имат просперитет на икономиката, но имат упадък на нравите, който доведе до там, че негри ислямисти от Нигерия режат главата на войник пред вратата на казармата, а наоколо хора стоят и гледат. Това за мен не е ценност."

Правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, според него, трябва да стигнат до там, докато не пречат на другите.

„Не може човек да се позовава на правата си тогава, когато уврежда правата на други лица. Не може да се налага различие, което е дразнещо, просто, защото трябва да се наложи, просто защото има едни пари, давани от Западна Европа да се налагат подобни модели на обществото. Такива подобни модели не са традиционни за България", добави още Ангел Джамбазки.

Той подчерта и че подобни отношения е имало в много общества в техния залез и в началото на техния разпад, като например Византийската империя: „Когато са започнали да се занимават с еднополовите си отношения, общо взето са приключили като империя и са били смазани от варварите."

По думите му, това нещо се случва в Европа в момента: „Крайният либерализъм, пълното разгащване на всякакви права и пълното даване на права на всякакви хора и откровени извратеняци да правят каквото си искат по улиците доведе до там, че много от европейските градове категорично не са европейски и не са християнски. В тях е по-несигурно, отколкото да се мотаеш във „Факултета", което само по себе си е едно доста екстремно преживяване."

От ВМРО не са решили под каква форма точно ще протестират срещу София прайд 2013, но са категорични, че формата, при която има надбягване с жандармерията по улиците за тях е излишна и очевидно не води до желания ефект. Тук, според Джамбазки, разговорът трябва да е в обществото - има ли нужда от такъв парад или не?

Зам.-председателят на партията има обяснение и защо останалите политици у нас не говорят по тази тема, а именно - страх да заемат ясна позиция и да я защитят.

„Тази тема е парлива, както е парлива темата за циганизацията, защото веднага ти скачат фондации, организации, някакви евроизвратеняци, които държат да наложат това като норма на поведение. За нас не може да бъде норма на поведение, заяви Джамбазки и добави: „Не говорят по темата, защото не им се заема позиция. А иначе, ако говорите в частен разговор, повечето ще се изкажат като бившия министър-председател, който разкри с известно съжаление, че не е ... и че ще казва, че е гей, защото гейовете били умни.

До това заключение лидерът на ГЕРБ стига в скандалния разговор с Николай Кокинов и Мирослав Найденов, записан със СРС в къщата му в Банкя.
Припомняме, тогава бившият премиер заявява: „Всички педерасти са умни по-принцип. И аз почвам вече да викам, че съм пидал...".