Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов ще се измъкнат от правосъдието. Братя Галеви имат възможността да се кандидатират за депутати и да получат имунитет, който ще ги измъкне от следствения арест и от наказателен процес. За това намекна градският прокурор на София Николай Кокинов. Той обясни вчера, че ако бизнесмените се кандидатират за депутати, производството срещу тях ще бъде прекратено и всички мерки за процесуална принуда ще отпаднат. Близки до разследването обаче коментираха, че братята имат шанс само в мажоритарните листи от Кюстендилския регион, пише "Стандарт".

Делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов все още се бави и не може да влезе в съда. Този път причината е, че големият брат Галев се е отказал от адвоката си Менко Менков и си търси нов. Докато не намери такъв, няма как делото да бъде внесено в съда.

В началото на месеца адвокатите на Галеви бяха набедени от прокуратурата, че са се изпокрили и не се появяват, за да им бъдат предявени обвиненията. Дълго време преди това Ангел Христов също си търсеше адвокат.

Двамата дупнишки бизнесмени са в ареста по обвинения за изнудване, рекет и организирана престъпна група. Пламен Галев бе задържан през декември миналата година заради заплахи към журналистката Лидия Павлова, а Ангел Христов бе арестуван през януари след разпит в Националната следствена служба. Освен двамата им "правят компания" Апостол Чакалов-Тоци и Владимир Ангелов-Стъклето.