Започва делото срещу Хюриет Сюлейманов, който предизвика тежка катастрофа на пътя София - Варна край Луковит на 5-и май миналата година.

Въпреки че Хюриет Сюлейманов не е в страната и е обявен за общодържавно издирване Ловешкият окръжен съд даде ход на делото. До 19 януари тази година Сюлейманов бе с мярка "домашен арест".

Припомняме, в катастрофата на място загинаха двама 20-годишни младежи от Плевен, а тяхната спътничка почина в болницата след два месеца борба за живота й.

Сюлейманов е обвинен в предизвикване на катастрофата и причиняване на смърт по непредпазливост на тримата младежи. След инцидента 30-годишният Хуриет Сюлейманов избяга от местопроизшествието. Той се укри в къща наблизо, като остави приятелката си Албена да поеме вината, тъй като той дори бил с отнета книжка. Сюлейманов е стар познайник на органите на реда и на правосъдието - той има 12 присъди за престъпления от общ характер.

Прокурорът по делото днес представи справка от областната дирекция на МВР в Разград, според която обвиняемият е напуснал страната заедно с брат си през Дунав мост и е засечен в немския град Лудвигсбург.

На заседанието днес бяха разпитани повечето от свидетелите и част от вещите лица. По искане на прокуратурата делото беше отложено, а съдът постанови неявилите се свидетели, които са ключови, да бъдат призовани принудително. Сред тях е и Албена Исаева, която е пътувала в автомобила заедно със Сюлейманов.

Следващото заседание по делото беше насрочено за 20-и април.