От момента, в който ние получим официално решението на съда и тече обжалването на предварителното решение до гледането на делото по същество, „Лукойл" ще работи все едно, че има лиценз.

Това заяви шефът на Митниците Ваньо Танов по време на направения от него сутрешен „маратон" - първо той „докладва" за решението на Софийски Административен съд, с което се спря предварителното изпълнение за отнемане на лиценза на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД пред БиТиВи, последва БНТ и завърши пред Нова телевизия.

През целия този период ние ще стоим на вход-изход и ще контролираме количествата, които влизат и излизат от тях, обеща Танов.

По думите му обаче това изисква сериозни финансови ресурси от страна на митниците, тъй като 200 служители на митниците за ангажирани с различни задачи, свързани със ситуацията около рафинерията - сформирани са мобилни групи, които следят всички цистерни на територията на България, правят се проверки по пристанищата, както и на складовете.

Ние не целим да спрем „Лукойл", а той да работи в съответствие със закона, заяви Танов, като подчерта, че политиката на правителството е всички да спазват закона.

Той беше категоричен, че прилага закона спрямо всички, за което е поел ангажимент пред правителството и премиера. По думите му „Лукойл" има една единствена задача и тя е да въведе измервателните уреди, които са описани в закона. Той изтъкна, че след като сме правова държава трябва да изпълняваме решението на съда, а ако не сме не сме доволни, да обжалваме.