ВМРО получи пореден сигнал за цигани, представящи се за каменоделци, съобщават от пресцентъра на партията. Въпросните измамници лъжат хората и рушат столичните гробищни паркове, като случаите на поругани и унищожени от цигани паметници и парцели в столичния гробищен парк „Бакърена фабрика" все повече зачестяват.

Циганите изнудват безнаказано предимно възрастни и самотни хора под предтекст да извършат „ремонт" на гробните места на близките им. В случай, че хората откажат, гробовете биват поругавани и осквернявани, алармира заместник-председателят на партията и столичен общински съветник Ангел Джамбазки.

От партията искат кметът на Столична община Йорданка Фандъкова незабавно да смени цялото ръководството на ОП „Гробищни паркове" и да представи пред Общинския съвет идеен проект на цялостната дейност на територията на Столичната община.

Войводите искат реда и сигурността във всички гробищни паркове на територията на Столична община да премине под опеката на Общинска полиция, тъй като, по думите им, охранителните фирми очевидно не се справят.

Предстои исканията на ВМРО да бъдат представени в декларация от Ангел Джамбазки на заседанието на Столичния общински съвет утре.

Общинският съветник от ВМРО е категоричен, че гробищните паркове би трябвало да са места за почит и уважение към починалите близки, а вместо това са се превърнали в кошмарни декори като от филм на ужасите. Унизително и обидно е в тях, между камари от боклуци, да се скитат глутници от бездомни кучета, цигански банди и мародери, категоричен е той.