Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов са уволнени дисциплинарно двамата полицаи от районното управление на МВР в Оряхово.

Това са разследващ полицай Валери Викентиев и младши полицай Атанас Георгиев, които бяха задържани в Карлово преди два месеца за изнудване на заподозрян в кражба на автомобил, съобщи БиТиВи, като се позова на БТА.

По данни на полицията Викентиев и Георгиев водили разследване срещу Н.К. от Карлово, заподозрян за противозаконно отнемане на автомобил на испански гражданин, с когото имал общ бизнес и неуредени финансови отношения. Двамата служители на районното управление в Оряхово, където бил отнет автомобила, поискали 5 хиляди лева от разследвания, за да "потулят" делото.

На 4 юни Викентиев и Георгиев, заедно с домакина на оряховското управление и Н.К.,  заминават за Карлово, за да вземат отнетия автомобил, скрит край Клисура, и обещаните пари. При тегленето на парите в банков офис в града изнудваният успял да подаде сигнал в местното районно управление. Тримата полицейски служители са задържани, като домакинът по-късно е освободен.

Срещу Валери Викентиев и Атанас Георгиев е започнато досъдебно производство, както и дисциплинарни производства по Закона за МВР.