Проблеми с компютърната система за обработка на лични документи на няколко контролно-пропускателни пункта създадоха километрични опашки, предаде БНР. По тази причина са се образували дълги колони от автомобили на "Капитан Андреево" и на "Калотина", предаде БНР.

"Седим тук. Казват, че сървърите не работят. Никой нищо не знае какво става  с тази граница. Eдни сърби пред нас казват, че дори и на аерогарата не работели компютрите", разказа потърпевш. От аерогара "София" заявиха, че при тях няма проблеми с граничния контрол.

По информация на медията "Капитан Андреево" не са преминавали никакви пешеходци или превозни средства след 11:30 ч. Служители от „Гранична полиция" са обяснили, че нямат връзка с централния сървър в София, което ги поставя пред невъзможност да прегледат нито един паспорт. Не се знае дали проблемът е централен.

От МВР твърдят, че "е създадена организация за обработка на документите и пътниците, с цел да не се създават опашки".

Припомняме, че тази сутрин в 4 часа започна проверка на ГКПП "Капитан Андреево" за нерегламентирани превози.

Компютърният проблем блокира и гишетата на КАТ в цялата страна. За това до 14:30 бе невъзможно да направите регистрация и пререгистрация на автомобили в която ида е служба на КАТ.

От МВР уверяват, че в 14:30 часа техническият проблем по границата и в КАТ вече е решен.