РЗС „атакува" президентското семейство, като по време на традиционната петъчна пресконференция изнесоха данни за имотното състояние на Георги и Зорка Първанови.

Те представиха случай, който по думите им, е „типичен пример за имотна спекулация, който превръща семейство Първанови в милионери."

Според данните през 2007 година първата дама е закупила поземлен имот от 8 500 кв. м. в землището на село Иваняне за сумата от 45 000 лева., което според изчисленията се равнява на по-малко от 3 евро за кв. м.

От партията на Яне Янев посочиха, че след приключване на пресконференцията, в централата са получили съседи по имот на президентската съпруга Зорка Първанова, които заявили, че по същото време са закупили собствените си парцели на цена между 25 и 30 евро на кв. м.

От РЗС заподозряха в тази покупка - по цени 10 пъти по-ниски от действителните, опит за укриване на доходи и неплащане на данъци.

Към настоящия момент президентският парцел е вкаран в регулация и цената му е достигнала 100 евро на кв. м. и при евентуална продажба президентът Първанов и неговата съпруга ще реализират печалба от над 1.5 милиона лева, изчислиха още от партията.