Стотина работници на „Топлофикация-Русе" протестираха в района на ГКПП „Дунав мост", съобщава БТА. Около обяд протестиращите се събраха пред централата на дружеството и се отправиха пеша по международния бул. „България" до кръговото кръстовище в района на ГКПП „Дунав мост". Те са придружавани от полицейски автомобил. Движението на превозни средства е било затруднено за кратко.

Протестиращите работници престояха известно време в затревената площ на кръговото кръстовище и отново тръгнаха към ТЕЦ-Русе.

Председателят на КНСБ в централата и на инициативния комитет за протеста Ангел Ставрев обясни, че настояват за запазване на работните места в дружеството и в сектора енергетика, редовно получаване на заплати, нова ценова политика на ДКЕВР - реални цени на електрическата енергия, преустановяване ограниченията от страна на НЕК в графиците за производство, редовно и своевременно разплащане от страна на НЕК към производителите. От инициативния комитет обясниха, че протестни действия ще се организират всеки ден до 26 септември.

Заплатите на служителите в ТЕЦ-Русе за миналия месец са забавени с осем дни.

Ръководителят на отдела „Търговия с електроенергия" в „Топлофикация-Русе" Танер Генджев заяви, че НЕК е забавила плащания към дружеството за четири месеца - около 12 млн. лева.