Президентът продължава да е деструктивен. Това е коментарът на шефа на бюджетната парламентарна комисия Йордан Цонев относно решението на държавния глава да върне за повторно разглеждане Закона за Сметната палата.

Само преди минути от Президентството разпространиха информация, че президентът Росен Плевнелиев налага вето върху изцяло новия закон за одитния орган, който след бурни спорове я превърна в колективен орган с ръководство от 9 членове, избрани от Народното събрание.

Основният автор на закона Йордан Цонев научи от News.bg за решението на държавния глава. Цонев припомни, че още при обсъждането на промените в закона е казал, че разполага с информация, че президентът Росен Плевнелиев е обещал на настоящия шеф на Сметната палата Валери Димитров да върне закона за повторно обсъждане.

„Още когато течеше дискусията преди закона да влезе на второ четене, Валери Димитров е говорил в Сметната палата: „На мен президентът ми обеща на среща, че ще върне закона", разказа Цонев.

Шефът на бюджетната комисия не изключи възможността депутатите да работят извънредно преди великденската си почивка, за да успеят да прегласуват върнатия от държавния глава нов Закон за Сметната палата.