В памет на жертвите от атентата в Париж журналистите от Българската национална телевизия в София, Варна, Пловдив, Русе и Благоевград излязоха пред сградите на медията за едноминутно мълчание. Така те изразиха своята категорична позиция в защита на свободата на словото. Журналистическият дълг към обществото и демокрацията са по-силни от тероризма и насилието, категорични са от БНТ.

С химикалки и послания „Аз съм Шарли" журналистите на националната медия подкрепиха френските си колеги, които в 12:00 часа местно време излязоха да отдадат почит на жертвите от атентата. Веднага след това генералният директор Вяра Анкова, в знак на съпричастност, поднесе цветя пред посолството на Франция и изказа лично съболезнования на посланик Ксавие Лапер дьо Кабан.

„Това не е атака само срещу свободата на словото. Това е атака срещу свободата на човешкия дух, а тя не може да бъде спряна, овладяна или сплашена. Перото винаги е по-силно от кръвта. Поклон." Тези думи написа Вяра Анкова в съболезнователната книга във френското посолство.

„Удар, какъвто беше нанесен вчера срещу редакцията на френското списание „Шарли ебдо" е удар срещу свободата на словото, срещу тоталните въздействия върху обществата, в които живеем", коментира програмният директор на БНТ Севда Шишманова.

„По този начин показваме, че куршумите не действат срещу моливите", така коментира своята подкрепа директорът на Дирекция „Информация" Даниел Чипев.