Част от електроуредите на 6 семейства в Русе са повредени, след като таблото на площадката им e гръмнало.

Потърпевшите разказаха, че подобно нещо им се случва за втори път в рамките на една година, съобщава БНТ. Първият път проблемът е бил в главното табло, а сегашният - в таблото на площадката между етажа. От електроразпределителното дружество Енерго-про поправили таблото първият път и покрили разходите за ремонтите на уредите, но месец и половина след аварията.

От Енерго-про се ангажираха да направят проверка и сега и ако бъде доказана вина, да поемат разходите на хората за ремонта.

Семействата в блока се събудили през нощта от силен гръм. До сутринта таблото било ремонтирано от авариен екип, но били повредени телевизори и цифрови приемници. Най-сериозни са пораженията в дома на Красимир Велков. Токовият удар е изгорил печка, телевизори, бойлер, климатик и дори телефони.

Потърпевшите от блока изчисляват, че този път ремонтите ще им излязат средно между 300 и 700 лева. От електроразпределителното дружество обясниха, че ще направят проверка и ако уредите са повредени по тяхна вина, ще поемат разходите.