Стартира продажбата на билети за концерта на световноизвестния дръм енд бейс диджей Roni Size.

Концертът на добре познатия от MTV изпълнител ще се състои на 17 май в столичната зала "Христо Ботев".

Събитието, организирано от Hard Music and Sounds United (H.M.S.U.), е първото от поредица под надслов „Класика", с които организаторите възнамеряват да представят легендарни изпълнители от световната дръм енд бейс сцена.

Името на Roni Size е добре познато на големите в музикалната индустрия заради платиненото издание на албума му „New Forms" и многото негови клипове, които се въртят MTV и MCM.

Десет години след „New Forms" диджеят се завръща с миксирана и подсилена с бас версия на парчетата от албума -  реверанс към класическия дръм енд бейс звук с настроението на новата вълна в жанра.

Заедно с него на сцената ще излезе и майсторът на микрофона Dynamite MC, който партнира на легендата за множество участия.

Организаторите са поканили и Bryan G - човекът зад легендарния V Recordings, откривател и покровител на много от ранните таланти на тази сцена, в това число и самия Roni Size.

От българска страна ще вземат участие артистите на H.M.S.U - Konspirator, acidtrip, Mocks, CooH и EXo. За тези, които имат сили, организаторите подготвят и after party с по-тежък звук от Targy и Ogonek.

По време на събитието ще бъде анонсиран и четвъртият безплатен релийз, издаден от нетлейбъла hmsu.net.

Вече са в продажба 500 билета, които ще са на преференциална цена от 15 лв. След това билетите ще струват 20 лева на предварителна продажба и 25 лева в деня на събитието.

Те могат да бъдат закупени от магазини Corporide /"Хан Аспарух/ 53/, Vision /"Мария Луиза" 55/,  „Дюкян меломан"/"6 септември" 7А/, Breakpoint /"Гурко/ 72/, както и чрез разпространителската мрежа на TicketPro.