Въоръжен грабеж е извършен пред "Техномаркет" - Божурище

Отмъкнати са два куфара с пари, според информация на Столична дирекция на полицията. Няма пострадали при инцидента.
Издирват се двама души.

До момента не се съобщава открадната сума.

Обирът е станал от инкасо автомобил, който е събирал оборота на няколко търговски обекта.

От МВР уточняват, че сигналът за кражбата е подаден в столичната дирекция към 20.25 часа снощи.
Двама от служителите на охранителната фирма били спрели и заключили автомобила, с който се извършвала инкасовата дейност.
Те вече били събрали оборота на други обекти и влезли в Техномаркета, за да вземат и техния дневен оборот.

По думите им, на излизане от магазина забелязали мъж, който бягал с два сака към паркиран наблизо автомобил. Двамата стреляли със законно притежаваното си оръжие по него - той обаче успял да влезе в колата и да изчезне.

След получения сигнал веднага на мястото на инцидента е изпратен полицейски екип, който в присъствието на прокурор е извършил оглед.

Около 20.30 часа в Девето РПУ било получено съобщение за опожарен автомобил "Фолксваген голф" близо до микроязовира на с. Мало Бучино.
При извършения оглед и последвалата проверка се оказало, че фолксвагенът е откраднат и обявен за издирване през септември миналата година.
Според полицията е възможно да има връзка между двата случая.

Днес продължават оперативно-издирвателните действия на столичните криминалисти по разкриването на авторите на кражбата, съобщава пресцентърът на МВР.

Същевременно Столична дирекция "Полиция" започва проверка на охранителната фирма за спазването на режима и изискванията при осъществяването на инкасовата дейност.

Междувременно от Първа инвестиционна банка съобщиха, че откраднатата сума е била застрахована.

Разпитани са двамата охранители, които са оставили бронирания автомобил пред магазина и влезли, за да вземат оборота, информира БНР. Има съмнения, че при грабежа може да има замесени служители на магазина или на  инкасовата фирма.