Три реални сватби ще има по време на операта "Любовен еликсир" на 16 юли в Античния театър в Пловдив, съобщи БНР. След анонс в медиите в социалната мрежа желание да сключат реален брак на сцената под светлините на прожекторите и пред хиляди непознати заявиха близо 40 двойки. От тях бяха поканени 27 на прослушване.

След попълване на анкетни карти и събеседване с режисьора и с психолог, бяха избрани три двойки, който желаят да изживеят незабравима сватба с участието на целия състав на Операта.

Десислава Накова и Димитър Митев, Цветанка Кърджалийска и Владимир Гаголевичин, Преслава Златанова и Росен Христов ще си разменят брачни халки в присъствието на служебно лице от Дом на младоженците, докато оркестърът свири „Сватбения марш", а хорът пее „Многая лета".

Ритуалът ще е вплетен в самото действие на операта и е новост както за общинската администрация, така и за младоженците, които ще репетират редом до солистите Яница Нешева, Марк Фаулър, Петър Данаилов, Светлана Иванова и Евгений Арабаджиев.

Диригентът Диан Чобанов и хореографът Боряна Сечанова изявиха готовност да кумуват на младоженците, а художникът на костюмите Яна Дворецка трескаво подготвя допълнителни булчински рокли.

За тържеството на сцената е осигурено достатъчно количество „любовен еликсир", както и редица изненади и подаръци за брачните двойки. От публиката на Античния театър се очаква да скандира „Горчиво!" и бурно да аплодира изпълнителите и младите влюбени. За осъществяването на тази идея мечтае отдавна директорът на театъра Нина Найденова.