Тази нощ руската авиация нанесе въздушни удари по 4 обекта на „Ислямска държава" и други терористи на територията на Сирия. В операцията участваха 8 самолета Су-24М и Су-25, a също така безпилотни самолети, обявиха от руското военно министерство.

В съобщението се допълва, че в района на Идлиб са унищожени щаб и склад с боеприпаси на терористичната организация, а също така е поразен укрепен на три нива команден център на екстремисти в района на Хама.

В резултат на точно попадение авиобомба (фугасна авиационна бомба ФАБ-500) напълно унищожи сграда в северния град Хомс, в която терористите правят коли бомби, поясняват от ведомството.

Русия извършила над 30 въздушни удара по бунтовниците в Сирия
Още...

Всички удари на руската авиация са съгласувани с ръководството на сирийската армия, допълва министерството.

Говорител на военното министерство на Русия добави, цитиран от RT, че руските ВКС имат над 50 самолета и хеликоптера в Сирия.

За първи път Москва официално разкрива информация за военната техника в Сирия.

Въздушната група беше разположена за много кратък период. Това беше възможно благодарение на материалите и мунициите, които имаме в нашия склад в Тартус. Трябваше само да разположим самолетите и да доставим допълнително оборудване, каза Игор Конашенко.

Той добави, че летището, откъдето излитат руските самолети за операции в Сирия, е охранявано от руски войски.

Руснаците бомбардират подготвени от ЦРУ бунтовници, убеден Маккейн
Още...

По думите му сред изпратените самолети влизат и най-новите Су-24М и Су-25.

Междувременно военен източник от сирийското правителство каза, че руската военна подкрепа ще донесе „голяма промяна" във войната заради модерните технологии и оръжия на руската армия, а също така заради системите за разузнаване, които позволяват засичане на терористите.

Въздушната кампания на Русия започна вчера по молба на сирийския президент Башар Асад. При вчерашната първа атака руски самолети поразиха 8 обекта на „Ислямска държава", включително военна техника, складове за оръжия и гориво. Извършени са 20 прелитания.