През новата учебна година в Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" ще се обучават 14 ученика в редовния курс и 37 души - в паралелния - което е, двойно повече от миналата година.

С архиерейска св. Литургия  започна новата учебна година в Семинарията.

Литургия бе отслужена от Негово преосвещенство Знеполския епископ Йоан, в съслужение с ректора на учебното заведение - ставр. ик. д-р Захарий Дечев, и храмовото свещенство, столични духовници и свещеници - родители на ученици от семинарията. Епископ Йоан отправи молитва към Бога за успешна, здрава и благословена учебна година и за успех на всички ученици и учители от София и страната.

Макар че през последните години сме подложени на силен демографски срив, религиозното чувство у младите хора продължава да укрепва и да се засилва. Доказателство за това е фактът, че тази година се радваме на два пъти повече ученици в сравнение с миналата година.", посочи отец Захарий Дечев.

Сред официалните гости на празника бе кметът на район Лозенец - Прошко Прошков. От името на министъра на образованието и младежта и науката Сергей Игнатов бе прочетен поздравителен адрес, в който се подчертава необходимостта от активност и трупане на ценен опит по пътя към самоусъвършенстване и постигане на мечтите.