Лидерът на ДПС Ахмед Доган призова на предизборен митинг в Тервел гласоподавателите към мобилизация.

"Събудете се, хора! Нека се стреснем! И аз съм добруджанец, а добруджанската душа е толкова широка, че понякога не й пука", обърна се Доган към участниците в митинга в с. Зърнево.

По думите му ДПС не е ясла, въпреки че "след нас ще има много ясладжии и, като ги изолираш от яслата, тръгват да правят революции".
Доган добави, че ДПС е път, ключ за решаване на проблемите, трасе, магистрала към визия за развитие на общината, на страната и на всеки човек поотделно.

Доган коментира, че системата на властта е такава, че без да се вземе общината, не могат да бъдат направени инвестиции, а и кметът е основен фактор на отговорност. Той определи като смешни направените през последните четири години 5 милиона лева инвестиции извън бюджета в община Тервел.

Доган препоръча на жителите на селото да се разходят в Кърджалийския регион, в Силистренска област, където в общини, управлявани от ДПС, инвестициите са четири-пет, дори шест пъти повече.

Председателят на партията призова жителите на селото да гласуват за този, който има опит, който е участвал в законотворчеството на местния парламент, познава хората и техните проблеми. Кметовете са тези, които всеки ден общуват с вас, те са хората, които формулират задачите към централната власт, допълни лидерът на ДПС.

Ние казваме "не" на управлението на ГЕРБ, заяви на митинга заместник-председателят на ДПС Рушен Риза. По думите му целта на изкуствения конфликт в Катуница е да се изкриви дневния ред на обществото и да се говори за случилото се вместо за нарастващата безработица в страната и липсващите чуждестранни инвестиции.