Стрелецът, който уби три деца и равин до еврейско училище във Франция вчера, е бездушен, жесток убиец, който е заснел касапницата. Това заяви френският вътрешен министър Клод Геан, цитиран от Ройтерс.

Геан заяви, че записът от видеокамерите за наблюдение в училището в Тулуза показал, че стрелецът е записвал убийствата с малка видео камера, която е била поставена около шията му.

Тази информация е друг елемент, който може да се прибави към профила на убиеца. Това е човек, който е достатъчно жесток, че да запише убийствата", каза Геан пред основно училище в югозападния град Tулуза.

Тези кадри показват профил на бездушен, непоколебим, с отмерени жестове и много жесток убиец", допълни той.

Френските власти изразиха притеснения, че са възможни и други атаки.

След направените проверки правителство потвърди, че убиец е използвал същия пистолет - 45 калибър при убийствата на трима войници и вчерашното жестоко убийство.

Притеснени сме от възможността убиецът да извърши четвърта атака", обясни френския министър, цитиран от „Фигаро".

Във френските училища в 11 часа местно време бяха почетени загиналите с минута мълчание.

По информация на свидетели заподозряният е бил нисък на ръст и набит.

От израелския Национален институт за осигуряване съобщиха, че убитите три деца и равин ще бъдат погребани в Израел.

Припомняме, един възрастен и три деца бяха застреляни и двама бяха сериозно ранени при стрелба до еврейско училище в Тулуза, югозападна Франция вчера.

Последната седмица бяха убити трима френски войници и един беше ранен след като стрелец по идентичен начин ги е атакувал както вчерашния инцидент при два отделни случая.