Обилният снеговалеж прекърши клони и дървета, които са прекъснали контактната мрежа в участъка между Трявна и Кръстец, както и между Габрово и Царева ливада.

Това е довело до прекъсване на движението на влакове в тези участъци от 01:30 ч., съобщават от БДЖ.

В момента са блокирани общо два бързи и два пътнически влака, които престояват в различни гари в тези участъци.

Блокирани са нощният бърз влак № 4647 от Русе за Димитровград, който престоява с 50 пътника в гара Трявна и нощният бърз влак № 4646 от Димитровград за Русе, с който пътуват 58 пътника.

Блокиран е ранният сутрешен пътнически влак № 42203 от Габрово за Царева ливада, който е с 18 пътника между тези две гари, както и ранният сутрешен пътнически влак № 40101 от Горна Оряховица за Стара Загора, който престоява с 16 пътника в гара Царева ливада.

По-късно стана ясно, че влакът вече е изтеглен в гара Царева ливада 

Движението по автомобилните пътища в района също е силно затруднено поради обилния сняг.

Поради това е невъзможно изпращането на автобуси, които да поемат пътниците от спрените влакове.

БДЖ са създали организация да изпратят два дизелови локомотива от Стара Загора, които да поемат влаковете, блокирани от липса на напрежение в контактната мрежа.

Междувременно, поради силния снеговалеж е прекъснато и движението в още един участък. Това е линията Абланица - Троян, където върху железопътната линия е паднала скална маса.

С автобус в този участък ще се превозват пътниците и от пътнически влак № 24104 от Троян за Левски. От гара Абланица, пътниците ще продължат пътя си до Левски с влак.

Пътищата в района, обаче, са проходими, поради което е осигурен автобус за транспортиране на пътниците от пътнически влак № 24 213 от Левски за Троян.

Отоплението във влаковете работи.