Кампанията на БСП нямало да е като реклама на прах за пране, стана ясно от доклада на лидера Миков пред национално работно съвещание на партията в София.

„Червените" издигат 251 кандидат-кметове. В 188 общини БСП ще участва самостоятелно, в 31 е в коалиция с други леви, в 25 ще участва с други формации и инициативни комитети, в 7 ще подкрепи кандидати на други партии.

В 14 общини левицата е без номинации. Листи с общинари обаче червените ще имат навсякъде.

75% от кандидатите за кметове, зад които застава левицата са членове на БСП, а 25 % са безпартийни или представители на други партии.

Лидерът на формацията Михаил Миков благодари на всички кандидати за поетия ангажимент да защитават ценностите на столетницата. Когато народът тръгне, много трудно се спира, обърна се той към събралите се социалисти.

Превръщаме горчивите поуки в наши силни страни, изтъкна Миков. Сега партията, по думите му, нямала никакви зависимости. Време е крамолите, недоволството, стиснатите зъби, намръщените лица да приключат от днес, призова той.

Необходимо е увличане на партийния актив в кампанията, подчерта лидерът на социалистите. За опонентите на левицата, по думите му, отъркването във властта било самоцел. Политическото укрепване е все по-осезаемо и вътре в партията и е все по-осезаемо в обществото, според Михаил Миков.

По думите на червения лидер, плачът на гроба на БСП все повече се усилвал, но: "Не мисля, че това трябва да ни притеснява."

Миков категорично отрича всякакви флиртове с либералното и оставя тези закачки за формации, които се превръщали в центристки бутиков проект.

БСП нямало да води кампания в стил прах за пране, при която целта била кандидатът да се представи като добрия чичко, който щял да реши всички проблеми на избирателите. Левицата нямало да отстъпи от ценностите и позициите си, затова и Миков заръча - без пищни мероприятия в кампанията.

Днес наблюдаваме нестабилност на управлението, каза Михаил Миков. Имало и съмнение за договорки. "Атака", патриоти и ДПС днес подкрепили изменението на Конституцията. Не се изкушихме от подобни договорки, подчерта соцлидерът.

В изминалата година имало доста примамливи оферти към лявата опозиция. Нямало да има обединение на левицата, стана ясно от думите му по повод АБВ.

Когато имало повече искреност в партията на Георги Първанов, тогава можело да се говори за обединение на лявото.

Доброто представяне на тези избори е мисия възможна, категоричен е Михаил Миков. Културен дом и спортна зала в Люлин, искат от БСП в столицата.

По темата за актуалната политическа обстановка в страната, Миков е потресен от новините, преобладаващи в медиите и в частност - около мелодрамата с вълчицата в Благоевград. Хванете я тая вълчица най-после, призова лидерът на червените.