Общинският съвет в Пловдив реши да увеличи тарифата на таксиметровите услуги. От днес минималната цена на километър през деня става 65 ст., а през нощта - 75ст. Това решиха беше взето, след като официално бе внесено предложение на сдружение на таксиметровите превозвачи, съобщава БГНЕС.

Досега в града можеше да се пътува за 45 ст. на км през деня и за 65 ст. през нощта. Такива бяха тарифите на две от големите фирми, но останалите им се противопоставиха.

С днешното решение се запазва първоначалната такса от 90 ст. и 20 ст. за минута престой. Таванът на цената на таксиметровата услуга в града под тепетата вече ще бъде 1.30 лв. за нощната тарифа и 1.10 лв. за дневната. Предложението бе внесено в Общинския съвет, подкрепено със 700 подписа на таксиметрови шофьори.

Присъстващи в залата членове на Асоциацията за защита правата на таксиметровите превозвачи изразиха обаче силно недоволство от определените нови рамки на тарифата. Те заплашиха да заведат дела срещу общината, като твърдяха, че реалната цена е поне 80 ст. на километър.