До една седмица ГЕРБ ще каже на Патриотичния фронт какви компромиси са готови да направят. Това стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който побърза да се срещне със съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Припомняме, в началото на днешния работен ден патриотите предупредиха от парламентарната трибуна, че търпението им е на изчерпване и ако до 1 юли не бъдат приети някои от техните искания, ще преосмислят подкрепата си за кабинета „Борисов 2".

„Аз поех ангажимент за една седмица да подготвим становище за позицията на ГЕРБ по отношение на исканията на ПФ и да вървим към решаване на поставените казуси", се зарече зам.-шефът на ГЕРБ. Той обясни, че по-следващия вторник отново ще направят работна среща със съпредседателя на фронта.

„Отнасяме се с уважение към всяка една от парламентарните групи", увери Цветанов. На въпрос къде от ГЕРБ могат да направят компромис с ПФ, той обясни: „Ние бихме могли да направим компромис за всичко, което е в интерес на държавата".

Не толкова обяснителен пред журналистите след срещата обаче бе съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

На въпрос какво му е казал Цветан Цветанов за поставения ултиматум от страна на патриотите, Симеонов посочи: „Говорихме си за друго". Запитан за какво, той отговори с усмивка на лице: „Говорихме си за жени".