Кирил Рашков - Цар Киро, ще трябва да се лекува в затвора. Апелативният съд в Пловдив отказа да освободи от затвора кирил Рашков.
Днес съдът разгледа жалбата му срещу отказа да бъде променена мярката му за неотклонение "задържане под стража" от Пловдивския окръжен съд.

Адвокатът на Рашков поиска домашен арест за своя клиент заради влошеното му здравословно състояние и на долната инстанция. Промяна на мярката била наложителна заради силно влошено здраве, следствие на диабет и сърдечно заболяване.

Окръжният съд обаче го остави в ареста с аргумента, че не са налице нови обстоятелства, за да бъде изменена най-тежката мярка.

Магистратите отказаха и да назначат поисканата от защитата съдебно-медицинска експертиза за здравословно състояние.

Преди дни стана ясно, че Специализираната прокуратура в София е повдигнала ново обвинение срещу Кирил Рашков. Той заедно с Радослав Петров се разследва за участие в организирана група за контрабанда на живак.

Кирил Рашков е в ареста от седем месеца, след като през юли миналата година бе задържан при зрелищна акция на ДАНС пред  хотела му в Пловдив.

Срещу него са повдигнати три обвинения - за контрабанда през границата на силно действащо отровно вещество, за държането на веществото и за нерегистрирани бронзови и сребърни монети.