Близо втори час продължават консултациите между ГЕРБ и Патриотичния фронт.
От страна на партията победител, както и досега, преговорният екип е Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова, които вече четвърти ден преговарят с формациите от новия парламент, като до момента на амасата последователно седнаха БСП, ДПС и реформаторите.

От страна на патриотите в консултациите участват Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Поли Карастоянова и Искрен Веселинов, като прави впечатление присъствието и на двамата лидери на патриотите.

ГЕРБ настояват за правителство на споделената отговорност с ясни политически лица в неговия състав, като се оказва, че Патриотичният фронт е един от спасителните варианти на ГЕРБ за управленска коалиция.

Припомняме, първата среща беше между ГЕРБ и БСП, като очаквано двете формации не постигнаха съгласие. От ДПС заявиха готовност да подкрепят кабинет на малцинството, без да участват в него, но от партията на Бойко Борисов не искат управление без коалиционен договор.

Вчера пък бяха най-продължителните разговори с най-очаквания потенциален коалиционен партньор. Изненадващо двете формации, членки на ЕНП, не намериха достатъчно допирни точки и дори се разминаха в оценката си за преминалите разговори.
От ГЕРБ обясниха, че са огорчени и притеснени от юридическата структура на Реформаторския блок. Реформаторите обаче са готови да изчистят всички пречки и да управляват съвместно с партията на Бойко Борисов.