Нека да ви кажа каква е драмата вдясно и по-точно в ДСБ и СДС - ГЕРБ изпълни всички техни мечти.
Това каза премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия в коментар за решението на СДС да се откаже от Синята коалиция и оставката на лидера Мартин Димитров.

Те мечтаеха някой да дойде да развали проекта Бургас-Александуполис, ГЕРБ дойде и свърши тази работа. Те мечтаеха някой да намери сили да каже: "Проектът „Белене" е неимоверно скъп за възможностите на българите" и да го прекрати - дойде ГЕРБ, свърши това. Те мечтаеха да дойде някой, да наложи финансова дисциплина, да свали бюджетния дефицит под 2%. И това се случи. Техните избиратели вдясно мечтаеха световните рейтинговите агенции да започнат да вдигат рейтинга на България, не само да го свалят. Мечтаеха да видят големи инфраструктурни проекти - Марица, Тракия, южната дъга, метрото, Хемус, Струма и какво ли още не. Мечтаеха да се изгонят сътрудниците на ДС от властта..., посочи Борисов.

И сега те като отидат на партийните си събрания трябва да кажат: „Ние искаме да се спре „Белене", но как да го кажат, като вече е направено и как да кажат „ГЕРБ са лоши", допълни още министър-председателят.

В отговор на въпрос дали решението на СДС да се откаже от коалиция с Костов, отваря решение за ГЕРБ да си партнира с тях, Борисов изтъкна: ГЕРБ работи със самостоятелно управление. Винаги съм казвал, че по много теми имаме общи позиции, идеологията е обща, но начина на постигане на целите е различен.

Борисов препоръча на сините и лидерите Мартин Димитров и Иван Костов „да се стегнат и да започнат да работят". Той посочи, че това са две големи партии и всеки от тези лидери има претенциите, че във всяко едно отношение може да управлява страната по-добре. „Само бих ги посъветвал като лидер на политическа партия, че . когато се съмняваш в собствените си сили и търсиш коалиция още преди изборите, това не е добре за самата партия", изтъкна премиерът Борисов.

За лидера на ДСБ Иван Костов, Борисов посочи, че е извинил за това, че го е нарекъл Гаргамел и добави: Това не е правилният език в политиката и аз понякога действам емоционално, но това не е правилно.

За Мартин Димитров премиерът отбеляза: Разбрах, че е бил в едно шоу и това ме плаши. Там е казал, че категорично подкрепя Кунева. Мартин Димитров „говори за дълги ръце крака...Аз действително имам дълъг крак, но само когато играя футбол", изтъкна Борисов.

По отношение на предстоящия конгрес на БСП и лидерската битка в партията премиерът коментира: Да ви кажа честно още 90-та година, когато спря да бъде задължително да слушаме конгресите на БКП, още тогава не ме интересува какво правят те - единият е известен със заменките си, другият - с помилванията. Да си избират когото искат, който и да изберат - никаква работа.

Борисов коментира и че е прочел във в. "Преса" статия за купени и продадени гласове най-вече в Сливен. "Това, ако е истина, разбирам защо Станишев опищя цяла Европа, че са купени изборите ... - защото гузен негонен бяга".
Аз предварително им казвам на колегите от БСП, ако и бившия наш кмет е замесен, ние още днес ще се разграничим от нашия бивш кмет (Лечков) и призовавам Станишев - тези хора, които са замесени - да ги изключи от Конгреса.

ГЕРБ ще сезира целия ЕС, така както Станишев ходи и маскари България, така и ние ще му върнем по същия начин, ще пратим на Мартин Шулц този записи да види какво прави лидерът на ПЕС, подчерта Бойко Борисов.