Рибари в Бургаско са притеснени, че дълго чаканият есенен риболов ще се провали. Местните хора разказват, че циклонът „Гонсало" не само е предизвикал наводнения и невиждани порои по Южното Черноморие, но е отнесъл рибата към Босфора, съобщава БНТ.

Вместо да приготвят мрежите за улов след като премина ураганният вятър, рибарите на юг от Бургас започнаха да вадят лодките от морето. Причината е, че бурята ги преобърна и потроши. Един от старите рибари в „Ченгене скеле" не вярва на приказките, че ураганът е закарал пасажите от чернокоп, лефер и паламуд надолу към Босфора. По думите на Георги Георгиев дали това е така може да каже само природата.

Лошото време остави всички риболовни кораби и лодки и в созополското пристанище. В Черноморец пък рибарите са на кея само, за да прибират лодките си заради предстоящ ремонт.

Много от рибарите са убедени, че намаляването на улова напоследък е заради голямата популация на делфини и замърсяването на Черно море.

Температурата на водата сега е 16 градуса и ако времето се оправи и силният вятър спре, рибарите се надяват пасажите от риба отново да се върнат. Ако това не стане до десетина дни, сезонът за лефер и паламуд ще бъде загубен.