Заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Борислав Богоев е сезирал компетентните органи за пълна ревизия и проверка на комисията.

Според него регулаторът не е в състояние на работи в настоящия си състав заради едноличното управление на председателя Стоян Мавродиев. Богоев не може да си обясни действията на Мавродиев, като според него целта е, най-вероятно, да се превърне комисията в едноличен орган, информира БНР.

Богоев коментира, че той и колегите му Николай Попов и Антония Гинева не са участвали в решението за преместване на КФН в нова сграда, което ще струва допълнителни средства на комисията. Така трима души от петчленното ръководство не са съгласни с решението за преместване.

Не може за такова важно решение да се предоставя толкова оскъдна информация. Ние искахме да знаем как е била избрана компанията, какви са били критериите, как и защо са отпаднали другите кандидати", обясни Борислав Богоев.

Според него в положение на криза комисията не е редно да харчи такива големи средства, за да се премести в нова сграда. Още повече, че КФН има големи затруднения с бюджета си, по думите на Богоев.

„От медиите научих, че сградата е свързана с поднадзорни лица. Това, според мен, не е редно", каза още той и уточни, че членовете на ръководството са поискали да разберат дали са били изчерпани възможностите да се получи държавна или общинска сграда.

Освен всичко това членовете на КФН нямали комуникация с председателя. "Председателят си позволява да пуска писма от името на комисията, позволява си да говори от името на комисията, без колективния орган да го е упълномощавал. Той представлява комисията, да, но представлява комисията за нейни решения", каза още Борислав Богоев. Според него е необходима пълна ревизия и проверка на комисията, "за да са види кой крив и кой прав".