Прокурор Димо Маджаров поиска най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна за Атанаска Георгиева, съобщава Burgas.utre.bg. Георгиева е обвинена за жестокото убийство на малката Александра от Поморие през април 2014 година.

Адвокатите на родителите на Алекс също се присъединиха към искането на Окръжна прокуратура.

Повторно пред съда днес бе разпитан съдебният лекар Косьо Янков. Той даде подробни описания за нараняванията на детето и обясни, че убиецът е само един.

Вчера Атанаска представи нова версия, а именно, че момиченцето е убито от „г-н Петров". В продължение на четири часа петорният съдебен състав изслуша обясненията й за случилото се. Обвиняемата е категорична, че не е убила малката Алекс, не я е наранявала, нито е поставяла торбичка на главата й. Атанаска Георгиева обаче призна, че е разказала в разпит пред съдия на досъдебното производство как е убила детето.

В продължаващите пледоарии става ясно, че в показанията на Атанаска има много противоречия. Прокурор Димов категорично отрече версията за „г-н Петров".

Окръжният съд разпита петима призовани свидетели, сред които и психолог на МВР. Пред него Георгиева е направила първото си самопризнание.

Защитата на единствената обвиняема за смъртта на 8-годишното момиченце пък поиска тя да бъде напълно оправдана. Адвокат Калин Янев твърди, че до момента не са събрани достатъчно доказателства, уличаващи подсъдимата като извършител на престъплението.

„Съвестта ми е чиста. Не съм посегнала на Александра. Мога да се закълна в децата си", заяви и обвиняемата.

В 18.00 часа днес съдът ще обяви решението си.