Оставката на Стефан Константинов не е изненада, тя е очаквана, посочи и Мартин Димитров от СДС. Има провал в управлението на сектора, категоричен бе той.
Това, че трима министри на здравеопазването са сменени досега, показва една сбъркана кадрова политика на управляващите, смята Димитров.

Различен е въпросът с Трайчо Трайков, смята синият лидер. Според него проблемът е АЕЦ "Белене" и АКТА. Това, което Мартин Димитров оценява като положително в министър Трайков е, че е водил политика за прозрачност по отношение на втората атомна централа и казал, че Белене струва 10 милиарда лева. Това е първият министър, който каза истината, подчерта Мартин Димитров.

Енергийният октопод иска нов министър, смята той. Димитров посочи, че позицията на премиера Бойко Борисов по отношение на Белене е непоследователна. Тази сутрин пред БНТ Борисов казал, че спира Белене и в следващите 20 минути го пуска.

Според Иван Костов пък истинската причина за оставката на Трайчо Трайков ще стане ясна след 10 - 15 дни, когато изтича срокът, в който трябва да се вземе стратегически важното решение за енергийната сигурност на страната.