Областният комитет на ВМРО - София, общинският съветник на ВМРО в Столичния общински съвет и народните представители на ВМРО, избрани от София, заявяват в своя позиция, че назначението на Веселин Пенев - кадър на протурската партия НПСД, на поста областен управител на София е недопустимо.

Те определят този акт като недвусмислена подигравка със София и столичани.

Позицията на столичната структура на ВМРО идва вследствие на вчерашното решение на Министерския съвет за назначаване за областен управител на София от квотата на партията на Касим Дал и Корман Исмаилов.

Определеният за областен управител на София Веселин Пенев е политическа фигура, заместник-председател на партията на Дал и Исмаилов, бивш пиар на Движението за права и свободи, са част от аргументите на ВМРО - София.

Карлос Контрера, председател на Областния комитет на ВМРО в София, заяви, че назначението на партиен функционер на НПСД за губернатор на столицата е гавра. Затова и единодушно членовете на ВМРО в София са решили, че Министерският съвет дължи отговори на гражданите на София.

На какво основание Веселин Пенев беше определен за областен управител? По каква логика една партия, която сигурно има не повече от 100 гласа в София, ще ръководи Областната управа?! Какви управленски и административни качества има въпросният господин, освен че години наред се е занимавал с политически мениджмънт на протурска партия, пита Контрера.

Това е абсурдно назначение, което вероятно за извършилите го има политически смисъл, но не и за обществото. Напомняме, че в София никога протурски партии не са имали представителство в Столичния общински съвет, защото не могат да съберат гласове и за един съветник. Тогава по каква математическа и политическа логика им се дава възможност да управляват София. На обвиненията, че сме сатанизирали някого заради името му - Веселин Пенев е с българско име и е етнически българин, но няма как да приемем назначението му, защото той служи на етническата партия НПСД - новото ДПС, се казва още в позицията на ВМРО.

Няма да допуснем и да приемем Касим Дал и компания да управляват в София. Министерски съвет трябва незабавно да оттегли това назначение, защото то е също толкова скандално, колкото и това на колегата на Пенев - Орхан Исмаилов. Това е провокация към обществото и тотална подмяна на изборните резултати в София. Монтира се на висок пост един човек, който със сигурност няма и идея от проблемите на София. Неговата експертност е, че преди е пиарствал на Доган, а сега - на новите приятели на Ердоган. Ако това са изисквания за заемане на висша административна длъжност, то очевидно Министерският съвет работи не по европейски, а по анадолски критерии, коментира председателят на софийската структура на ВМРО.

От ВМРО напомнят на управляващите да се замислят по въпроса, че както ДПС успя с „прегръдката" си да торпилира и унищожи БСП, така и Касим Дал и Корман Исмаилов „прегръщат" Борисов и ГЕРБ.

Явно партията на Корман Исмаилов очевидно се полза с някакви задкулисни преференции, непонятни за обществото, завършва позицията на ВМРО - София.