Софийският районен съд пусна от ареста единия от шестимата задържани след инцидента от началото на юни в трамвай номер 20, предаде БНР.

Тогава група младежи с качулки и маски нападнаха пътници, отиващи на протестен митинг пред дома за временно настаняване в Бусманци.

Само трима от шестимата задържани тогава поискаха днес да бъде променена мярката им за неотклонение.

Съдът уважи само искането на Росен Кънев, когото пусна без каквато и да е мярка за неотклонение.

Пускането обаче е условно, тъй като прокуратурата може да протестира това решение и Софийският градски съд ще има последната дума следващия петък.

Според магистратите единствено по отношение на Росен Кънев няма обосновано предположение, че е участвал в побоя, още повече, че свидетелката срещу него е дала колебливи показания, които не могат да бъдат възприемани като достоверни.

Припомняме, Димитър Лазаров, Васил Павлов, Матей Пенев, Емил Алексиев, Росен Кънев и Марио Макуши бяха обвинени в побоя над четирима пътници в трамвай 20.

Младежите пътували към граждански протест в кв. "Бусманци", организиран срещу лошите условия в лагера за временно настаняване на незаконно пребиваващи чужденци у нас, когато са нападнати от маскираните мъже.