Шефът на Управлението по снабдяване и логистика на Джамахирията генерал-майор Абдел Рахман Бен Али ас-Сейид, който пристигна по-рано в Кайро, носи и писмо от либийския лидер Муамар Кадафи до Арабската лига, предадоха световните агенции.

Засега не се съобщава какво е съдържанието на писмото.

Предстои среща на страните - членки на Арабската лига, на която ще бъде обсъдено налагането на забранена за полети зона над Либия.

По-рано днес бе предадено лично послание от либийския лидер на началника на Висшия съвет на въоръжените сили на Египет маршал Хусейн Тантауи, който оглави Египет след оставката на Хосни Мубарак.

Тези събития се случват на фона на активните настъпателни действия на частите, верни на Кадафи. Световните агенции съобщават, че в момента стратегическата инициатива в бойните действия е преминала изцяло към силите, защитаващи Кадафи.

Междувременно, Daily Mail съобщи, че домът на Сейф ал Ислям в Лондон е бил окупиран от протестиращи.

Сградата на стойност 11 млн. паунда, намираща се в "Хемпстед", според събралите се, принадлежи на либийския народ и парите, платени за нея, трябва да се върнат в Либия.

Те са заявили, че не вярват, че британското правителство ще изпълни исканията им.

Къщата на сина на Кадафи е била покрита с надписи "Вън от Либия! Вън от Лондон!", "Солидарност" и "Революция", написание на английски и арабски.

Протестиращте са успели да проникнат в нея, но все още не е ясно колко на брой са те.