На 9 октомври, ден след закриването на Франкфуртския международен панаир на книгата, във виенския театър Драхенгасе ще бъде представена антологията "Младият български театър".

Интересът на австрийските издатели към съвременната българска драма е в това, че  намират пиесите ни привлекателни с наситеното чувство за хумор, завладяващи диалози, и многото поетически моменти, предизвикващи дълбок размисъл.

В книгата "Младият български театър" участват всички шест автора, които с творенията си дават представа за театралната сцена в България след 1989 г.

Там са включени пиесите "Топлината през ноември" на Яна Добрева, "Саксофон" на Ина Божидарова, "Думата мълчание" на Емил Бонев, "Салон за плач" на Юри Дачев, "Границата" на Калин Илиев и "Змийско мляко" на Теодора Димова.

В произведенията си авторите разглеждат съвременни общочовешки проблеми, но едновременно с това предават и настроенията в България.

В центъра на вниманието са въпросите за търсенето на идентичността и на личната свобода.

Изданието  и презентацията на антологията са съвместен проект на КултурКонтакт Австрия, Български културен институт във Виена, театър Драхенгасе и издателство Драва.

На първия ден на Франкфуртския международен панаир на книгата (4-8 октомври) Теодора Димова получи Голямата награда на Банка Аустрия, КултурКонтакт и издателство Визер за източноевропейска литература за нейния роман "Майките".