Предричам кървави избори, заяви Алексей Петров пред news.bg в коментар за станалото снощи в Тетевен. По думите му инцидентът разкрива по какъв начин ще протече предизборната обстановка у нас.

Той обясни, че пред дома му спрели две коли. От там излезли въоръжени мъже, които се опитали да нахлуят вътре.
Единствено бързата реакция на хората в близост и тези, ангажирани с охраната на мероприятието, са предотвратили кръвопролитие, изтъкна бившата барета, уточнявайки, че по време на инцидента е бил в дома си заедно с целия предизборен щаб.

Петров беше категоричен, че става въпрос за терористичен акт и политическо насилие. Той допълни, че със сигурност опитът за взлом в дома му е свързан с предстоящите избори и е безпрецедентен акт.

Запитан дали подозира конкретно някой зад снощната атака, Алексей Петров заяви, че подозира един човек, чието име е Бойко Борисов. Страхът му премина в ужас, изтъкна бившият сътрудник на ДАНС.

Петров обаче беше категоричен, че нищо няма да го спре и да го притесни. Той припомни сигналите за контрабанда, които са подавани от Съюза за стопанска инициатива към кабинета и липсата на мерки от страна на компетентните лица. В тази връзка Петров допълни, че ще продължи с практиката за разкриване на подобни злоупотреби.

Бившата барета отправи и критики за полицейщината, упражнявана у нас и допълни, че над голям брой кандидат-кметове се оказва натиск да се кандидат от партия ГЕРБ.

Обръщайки се задочно към премиера, Петров го посъветва „да се прегледа и ако е необходимо да се лекува". Иронично допълни още веднъж, че по никакъв начин не се чувства уплашен, защото по думите му с тези си действия Борисов „може да уплаши само гаргите".

Той съобщи още, че един от нападателите снощи е свидетел по делото срещу него. Платени са му 500 000 лева, за да свидетелства срещу мен, обясни Петров, допълвайки, че има доказателства за това. Те са предадени на американския посланик у нас Джеймс Уорлик. Бившата барета каза още, че ще информира за случая в дома му редица европейски посланици в България.

Междувременно стана ясно, че ще бъде активиран сайт октопод.бг, на който граждани ще могат да подават сигнали за корупционни схеми.

На сайта ще могат да се изпращат оплаквания и срещу държавни органи, като целта ни е формиране на гражданско общество, заяви кандидадът за вицепрезидент на Петров Николай Велков.

В екип се обръщаме към българските граждани - да накажат тези, които ги купуват, коментира и Алексей Петров.