Пловдив беше облагороден чрез програма на стойност близо три милиона лева.

Приключи проектът за облагородяване на някои от градските паркове и междублоковите пространства в Пловдив, съобщи главният секретар на общината Борислав Инчев, цитиран от plovdiv24.bg.

По проекта "Подобряване на екологичната и рекреационна среда на Пловдив" по оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013 г." са обновени шест обекта в различните райони на града.

Като част от програмата са изградени и възстановени алеи, тротоари и зони за пешеходци. Подобрен е достъпът на хора с увреждания, монтирани са пейки и беседки. Засадени са нови видове цветя, храсти и дървета, въведено е енергоспестяващо алейно и парково осветление.

Осъществени са и други мерки за повишаване на сигурността и предотвратяване на престъпността в парковете, както и изграждането на нови детски площадки в зелените площи.

"Община Пловдив е изпълнила финансовия си ангажимент към изпълнителите в размер на 2 200 000 лв. и сега предстои държавата в тримесечен срок да възстанови тези средства", уточни Инчев и добави, че до този момент Пловдив чака от правителството над 6 млн. лв. по реализирани вече европроекти.